Noć muzeja 2018. – Info kutak o radioaktivnom otpadu u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

U skladu s dosadašnjom praksom Noć muzeja 2018. koncipirana je kao dinamična manifestacija i ove godine se održala 26. siječnja u 110 gradova i općina diljem Hrvatske a pod naslovom i olimpijskim geslom: Muzeji i sport. Naglasak manifestacije stavljen je na analitičko sagledavanje postojećih i stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanju lokalnih inicijativa. Hrvatsko muzejsko društvo kao organizator događanja objavio je da je broj posjetitelja bio 239.471 na temelju 75 posto pristiglih izvješća sudionika.

U manifestaciji Noć muzeja i ove godine sudjelovao je Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu.  Uz bogat program i radno vrijeme do 24 sata, ulaz je bio besplatan za sve sadržaje. Tehnički muzej posjetilo je 7.800 posjetitelja.

Tako su i na stalnom izložbenom postavu “Info kutak o radioaktivnom otpadu” posjetiteljima do kasnih večernjih sati bile dostupne informacije o osnovnim pojmovima radioaktivnosti, dozama zračenja, vrstama, svojstvima i količinama radioaktivnog otpada.

Fond za financiranje razgradnje NEK u suradnji s Tehničkim muzejom ovim postavom približava javnosti specifičnu tematiku vezanu za nastajanje i zbrinjavanje takve vrste otpada.

Uz pomoć fotogalerije, multimedijalnih interaktivnih ekrana, animacije, video-igara, kviza i tiskanih publikacija posjetitelji mogu dobiti objektivne informacije o radioaktivnom otpadu.

hrCroatian

Korištenjem stranice Fond za financiranje razgradnje NEK pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne. Uporaba ‘kolačića’ (Cookie policy)

Skip to content