Noć Muzeja 2020. – Info kutak o radioaktivnom otpadu u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Petnaesta po redu Noć Muzeja, manifestacija koja se održava od 2005. godine, održana je 31. siječnja 2020. godine. Tijekom proteklih godina ova manifestacija prerasla je u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja. Jubilarna Noć Muzeja povezana je s dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Ove godine Noć Muzeja posjetilo je više od 218 tisuća posjetitelja, a tradicionalno među najposjećenijim muzejima je Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu, kojeg je ove godine posjetilo 5.660 posjetitelja.

Uz uvijek atraktivne pokuse u demonstracijskom kabinetu Nikole Tesla i prezentacije u Planetariju, posjetitelji su imali priliku posjetiti i Info kutak o radioaktivnom otpadu i informirati se o osnovnim pojmovima radioaktivnosti, dozama zračenja, vrstama i količinama radioaktivnog otpada, te obvezama Republike Hrvatske u zbrinjavanju radioaktivnog otpada.

Najveću pozornost najmlađih, kao i prijašnjih godina, zaplijenili su multimedijalni interaktivni ekrani s animacijama, video-igrama, kvizovima i selfi kamerama. Sadržaj interaktivnih ekrana pokriva cjelokupnu tematiku zbrinjavanja radioaktivnog otpada u Republici Hrvatskoj.

hrCroatian

Korištenjem stranice Fond za financiranje razgradnje NEK pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne. Uporaba ‘kolačića’ (Cookie policy)

Skip to content