Održano predavanje o trihinelozi

U Info centru o radioaktivnom otpadu u Dvoru 23. studenog održano je predavanje o trihinelozi. Predavanje je održao ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Inoslav Brkić, dr. med., spec. epidemiologije.

Predavanje je održano sa ciljem da se lokalnom stanovništvu objasni važnost testiranja mesa na trihinelozu koje je ove godine besplatno na području Općine Dvor, a Fond za financiranje razgradnje NEK ove godine sudjeluje u sufinanciranju testiranja. Sudionicima predavanja objašnjen je i sam pojam trihineloze, način širenja i prevencija te koji su simptomi pojave bolesti i kako se ona liječi kod ljudi.

Predavanje je dio suradnje Fonda i Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kako bi se lokalnom stanovništvu skrenula pozornost na važnost ispravnosti mesa i rizika koje nosi trihineloza. Fond i Zavod za javno zdravstvo nastaviti će održavati predavanja kako bi lokalno stanovništvo upoznalo bolestima i rizicima sa kojima se susreću na području Općine Dvor.

hrCroatian
Skip to content