Promocija kalendara “Primjena nuklearne energije” s učeničkim likovnim radovima za 2017. godinu

U demonstracijskom kabinetu Nikola Tesla, Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, 1. veljače 2017. godine održana je promocija  kalendara s učeničkim likovnim radovima za 2017. godinu na temu “Primjena nuklearne energije” u organizaciji Državnog zavoda za nuklearnu i radiološku sigurnost (DZRNS), Nuklearne elektrane Krško i Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

U likovnom natječaju je sudjelovalo 26 osnovnih škola s područja 25 km od Nuklearne elektrane Krško i s boravištem u krugu 100 kilometara od Nuklearne elektrane Pakš.

Uz Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost u projekt su uključeni: Nuklearna elektrana Krško i Agencije za odgoj i obrazovanje. Projekt se provodi uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja od 2002. godine. Stručno povjerenstvo i ove godine odabralo je 13 likovnih radova za kalendar, 12 za svaki mjesec u godini i 1 za naslovnicu.

Ravnatelj Zavoda, mr.sc. Saša Medaković i ravnateljica Tehničkog muzeja gđa. Markita Franulić predstavili su projekt i zahvalili učenicima i svima koji su dali potporu projektu.

Uz svaki mjesec kalendara nalazi se i tekst o pripravnosti za slučaj nuklearne nesreće u Republici Hrvatskoj i preporukama za postupanje u slučaju proglašenja određene mjere zaštite i spašavanja.

Za učenike čiji su radovi izabrani pripremljeni su simbolični pokloni suorganizatora, a svim školama podijeljena je i naklada otisnutog kalendara.

hrCroatian
Skip to content