Svjetski dan zaštite okoliša

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja u više od 140 zemalja svijeta na godišnjicu održavanja Konferencije o okolišu Ujedinjenih naroda u Stockholmu 1972. godine. Dan zaštite okoliša obilježava se s ciljem podizanja svijesti pojedinca o važnosti okoliša kao preduvjeta za opstanak.

Tema Svjetskog dana zaštite okoliša ove godine je „Slavimo biološku raznolikost“, a održava se pod sloganom „Vrijeme je za prirodu“. Štetno djelovanje čovjeka dovodi do ubrzanog gubitka vrsta i uništavanja prirodnog svijeta, a zbog raznih onečišćenja kvaliteta života se bitno smanjila. Stoga je nužno da svi mi, kako pojedinci, tako i zajednica, aktivno djelujemo u očuvanju okoliša i preuzimamo odgovornost za očuvanje našeg planeta.

Smanjimo emisije ugljičnog dioksida, reciklirajmo i adekvatno zbrinjavajmo otpad, brinimo o prirodi oko nas. Brinimo o sebi. Brinimo o svojoj budućnosti i budućnosti naše djece.
hrCroatian

Korištenjem stranice Fond za financiranje razgradnje NEK pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne. Uporaba ‘kolačića’ (Cookie policy)

Skip to content