U Info centru održano predavanje o polenozi

U Info centru o radioaktivnom otpadu u Dvoru 14. lipnja održano je predavanje o bolesti o polenozi kao posljedica neobrađenosti poljoprivrednih zemljišta. Predavanje je održala Marija Mulanović Smolčić, dipl.ing.mol.biologije iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije a predavanju su prisustvovali i učenici Eko skupine iz Osnovne škole Dvor.

Alergije na polene su danas jedna od najčešćih vrsta alergije a prisutne su među svim populacijama. Najpoznatiji poleni su ambrozija i pelud, a sudionici predavanja mogli su vidjeti kako izgledaju pod mikroskopom. Sudionike predavanja upoznalo se kako se liječe simptomi alergija na polene te u kojim mjesecima su poleni najaktivniji i kako neobrađivanje poljoprivrednih površina pomaže razmnožavanju polena.

Predavanje je dio suradnje Fonda i Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kako bi se lokalnom stanovništvu skrenula pozornost na važnost obrađivanja poljoprivrednih površina kako bi se umanjile alergije na polene.

hrCroatian

Korištenjem stranice Fond za financiranje razgradnje NEK pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne. Uporaba ‘kolačića’ (Cookie policy)

Skip to content