U Info centru održano predavanje o pravilnoj prehrani

U Info centru o radioaktivnom otpadu u Dvoru 25. siječnja održano je predavanje o ulozi pravilne prehrane u sprječavanju nastanka kroničnih nezaraznih bolesti. Predavanje je održala doktorica iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Ivana Popek, dr. med., spec. javnozdravstvene medicine.

Predavanje je održano s ciljem da se lokalno stanovništvo upozori na važnost pravilne prehrane. Sudionicima predavanja objašnjeno je kako je pravilna prehrana važna kod bolesti kao što su dijabetes, kardiovaskularne bolesti, maligne bolesti i kronične bolesti respiratornog sustava. Sudionici su kroz razgovor sa doktoricom saznali kakve su posljedice prekomjernog unosa masti i ugljikohidrata u organizam.

Predavanje je dio suradnje Fonda i Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kako bi se lokalnom stanovništvu skrenula pozornost na važnost pravilne prehrane, te kolika je njena važnost u održavanju zdravlja. Fond i Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije nastaviti će održavati predavanja kako bi lokalno stanovništvo upoznalo bolestima i rizicima sa kojima se susreću na području Općine Dvor. 

Zajedničkom suradnjom Zavoda i Fonda na području Općine Dvoru u 2023. godini biti će održani preventivni pregledi.

hrCroatian
Skip to content