Video vodič kroz Nuklearne tehnologije u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Od travnja 2020. godine Tehnički muzej Nikola Tesla snima i na svom Youtube kanalu prenosi video vodstva po različitim odjelima Muzeja. Najnovije video vodstvo ostvareno je na postavu o nuklearnim tehnologijama, gdje gledatelji mogu saznati više o nuklearnim reakcijama – fuziji i fisiji, načinima na koje se oslobađa nuklearna energija i kako se ona može koristiti za proizvodnju električne energije u nuklearnim elektranama, o budućnosti korištenja nuklearne energije, zbrinjavanju radioaktivnog otpada, itd.

Video vodstvo dostupno je u kraćoj varijanti od 7 minuta, te dužoj varijanti od 15 minuta. Obje varijante imaju napise na engleskom jeziku, te su prilagođene osobama s oštećenjem sluha.

Snimanje ovog video vodstava ostvareno je u suradnji s mladim stručnjacima iz Mreže mlade generacije Hrvatskog nuklearnog društva, te Fondom za financiranje razgradnje NEK.

hrCroatian

Korištenjem stranice Fond za financiranje razgradnje NEK pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne. Uporaba ‘kolačića’ (Cookie policy)

Skip to content