Obilježavanje Tjedna planeta Zemlje

Na inicijativu profesora fizike, gosp. Danijela Pranića, posebnu pažnju u sklopu obilježavanja Tjedna planeta Zemlje, Srednja škola Glina posvetila je zbrinjavanju radioaktivnog otpada i utjecaju ionizirajućeg zračenja na svakodnevni život. U suradnji s Fondom za financiranje razgradnje NEK postavljena je edukativna izložba, a vezano uz nastavno gradivo fizike održana su predavanja iz navedenih područja gimnazijskim razredima i djelomično razredima strukovnih usmjerenja. Predavanja je održao direktor Fonda, gosp. Hrvoje Prpić, dr. med., MBA.

Učenicima su pružene informacije o ionizirajućem zračenju, zbrinjavanju radioaktivnog otpada, pojašnjene su razlike između radioaktivnog i nuklearnog otpada, a svako predavanje je koncipirano na interaktivan način, kako bi učenici dobili priliku za diskusiju i postavljanje pitanja koja ih zanimaju.

U narednom tjednu izložba je preseljena u Hrvatski dom Glina, a predavanje namijenjeno osnovnoškolcima s istom tematikom i nizom zanimljivih pokusa održano je 07. svibnja 2019. godine.

hrCroatian

Korištenjem stranice Fond za financiranje razgradnje NEK pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne. Uporaba ‘kolačića’ (Cookie policy)

Skip to content