Održana redovna sjednica Međudržavnog povjerenstva

U Rijeci je 4. travnja 2022. održana 16. sjednica Međudržavnog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Vlada Republike Hrvatske i Republike Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi ulaganja, korištenja i razgradnje NE Krško.

Sastanak su vodili hrvatski ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić i slovenski ministar infrastrukture Jernej Vrtovec.

Međudržavno povjerenstvo upoznalo se s radom elektrane od posljednje sjednice koja je održana u listopadu prošle godine. Na sjednici se također razgovaralo o početku pripreme četvrte revizije Programa razgradnje NE Krško i Programa zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva iz NE Krško, kao i izvješću koordinacijskog odbora o aktivnostima vezano uz pripreme zajedničke obrade nisko i srednje radioaktivnog otpada u NE Krško.

Raspravljalo se i o izvješću o stanju sredstava prikupljenih u slovenskom i hrvatskom fondu za financiranje razgradnje i skladištenja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva u NE Krško, te o datumu sljedeće sjednice povjerenstva koja će se održati u prvoj polovici sljedeće godine.

hrCroatian

Korištenjem stranice Fond za financiranje razgradnje NEK pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne. Uporaba ‘kolačića’ (Cookie policy)

Skip to content