Otvoren „Info kutak o radioaktivnom otpadu“ u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“

U četvrtak, 21. siječnja 2016. godine svečano je otvoren stalni postav „Info kutak o radioaktivnom otpadu“ u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ nastao u suradnji Fonda za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško i Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“.

Projekt su predstavili gđa Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ i gosp. Tvrtko Brajković, v.d. direktora Fonda, uz isticanje značaja javno dostupnog informativnog prostora u kojem će posjetitelji imati priliku dobiti informacije o nastajanju i zbrinjavanju radioaktivnog otpada, a za one koji žele znati više nude se besplatni tiskani informativni materijali kao i smjernice za dobivanje dodatnih informacija.

Dr. sc. Želimir Veinović, predstojnik Zavoda za rudarstvo i geotehniku Rudarsko geološko naftnog fakulteta, kao autor postava, predstavio je sadržaj i tematiku prvenstveno namijenjenu edukaciji školske djece, studenata i široke javnosti. Gosp. Saša Medaković, ravnatelj Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost istaknuo je sve elemente koji uključuju proces zbrinjavanja radioaktivnog otpada s osvrtom na sigurnosni aspekt čitavog procesa.

Suvremeni multimedijalni likovni postav, interaktivni ekrani, zabavne igre i prateći tiskani materijali omogućuju posjetiteljima vrlo detaljno informiranje o radioaktivnosti, nastajanju i zbrinjavanju radioaktivnog otpada na jasan, zanimljiv i pristupačan način.

„Info kutak o radioaktivnom otpadu“ postavljen je u Izložbenoj dvorani Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“, Savska cesta 18, Zagreb, te se može razgledati svakim danom osim ponedjeljkom i praznikom.

Više informacija o radnom vremenu Muzeja možete pronaći na www.tehnicki-muzej.hr.

hrCroatian
Skip to content