Pokrenut postupak za izdavanje upute o sadržaju studije o utjecaju na okoliš

U petak 24. veljače 2023. godine Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja na svojim je stranicama objavilo Informaciju o zahtjevu za izdavanje upute o sadržaju studije o utjecaju na okoliš za Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na lokaciji Čerkezovac na Trgovskoj gori, Općina Dvor, Sisačko-moslavačka županija. Na stranici Ministarstva objavljen je i Zahtjev za izdavanje upute o sadržaju studije o utjecaju na okoliš. U svrhu informiranja zainteresirane javnosti Informacija je objavljena i na oglasnim pločama Sisačko- moslavačke županije te Općine Dvor.

Javnost i zainteresirana javnost može u roku od 30 dana u Ministarstvo dostaviti mišljenje o sadržaju studije o utjecaju na okoliš prije njezine izrade. Mišljenja se dostavljaju na Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Uprava za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom, Radnička cesta. Prije izdavanja upute o sadržaju studije, nadležno tijelo razmotrit će prispjela mišljenja javnosti i ostalih nadležnih tijela. 

Istovremeno na nadležna tijela susjedne države Bosne i Hercegovine poslana je notifikacija, odnosno informacija o pokretanju postupka za izdavanje upute o sadržaju studije o utjecaju na okoliš za Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada. 

hrCroatian
Skip to content