Suradnja Fond i Nuklearni objekti Srbije

U prostorijama Fonda za financiranje razgradnje NEK, dana 12. siječnja 2018. godine potpisan je sporazum o suradnji između Javnog poduzeća Nuklearni objekti Srbije i Fonda. Tom prigodom Fond su posjetili Dalibor Arbutina, v.d. direktora i dr.sc. Milutin Jevremović, rukovoditelj Sektora za upravljanje radioaktivnim otpadom, Javnog poduzeća Nuklearni objekti Srbije.

U sklopu sporazuma o suradnji, istog je dana održana radionica „Metodologija izrade sigurnosne studije i sigurnosnih analiza za različite životne faze objekata za upravljanje radioaktivnim otpadom“ koju je vodio dr.sc. Milutin Jevremović te prezentirao dobru praksu i iskustva temeljem višegodišnjeg rada na izradi dokumentacije za analizu i procjenu nuklearne sigurnosti objekata i aktivnosti upravljanja radioaktivnim otpadom u Republici Srbiji.

U uvodnom dijelu sudionici su se upoznali s općim načelima i principima kojima se treba rukovoditi prilikom izrade sigurnosne studije i sigurnosnih analiza za različite životne faze objekata za upravljanje radioaktivnim otpadom. Prezentirane su i  preporuke o literaturi kojom se treba koristiti pri izradi dokumenata sigurnosti. Posebno su predstavljene cjeline koje se odnose na procjenu sigurnosti u svakodnevnom upravljanju u objektima kao i u slučaju vanrednih situacija. Na završetku radionice su prezentirani relevantni primjeri iz izvještaja sigurnosti objekata za upravljanje radioaktivnim otpadom kojim upravlja Javno poduzeće Nuklearni objekti Srbije.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Fonda i tvrtke Enconet.

hrCroatian
Skip to content