Potvrđena Treća revizija Programa razgradnje NEK-a i Programa odlaganja RAO-a i ING-a

14. srpnja 2020. godine u Zagrebu je održana 14. sjednica Međudržavnog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Vlada Republike Hrvatske i Republike Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi ulaganja, korištenja i razgradnje Nuklearne elektrane Krško.

Na sjednici se raspravljalo o izvješću o radu nuklearne elektrane, te stanju prikupljenih sredstava u fondovima potrebnih za razgradnju nuklearne elektrane i zbrinjavanje radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva.

Potvrđena je i Treća revizija Programa razgradnje nuklearne elektrane Krško i Programa zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva iz Nuklearne elektrane Krško. Prethodnu suglasnost za potvrđivanje Treće revizije programa izglasao je Hrvatski sabor 28. veljače 2020. godine, a Vlada Republike Slovenije dala je suglasnost slovenskom izaslanstvu u Međudržavnom povjerenstvu. čime su stvoreni uvjeti da se Treća revizija i potvrdi.

Iduća sjednica Međudržavnog povjerenstva planirana je za prvu polovicu 2021. godine u Republici Sloveniji.

Više o programima razgradnje Nuklearne elektrane Krško i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva možete pročitati na stranicama Fonda za financiranje razgradnje NEK.

hrCroatian
Skip to content