U Info centru održano predavanje o bolestima koje prenose krpelji

U Info centru o radioaktivnom otpadu u Dvoru 11. siječnja održano je predavanje o bolestima koje prenose krpelji. Predavanje je održao ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Inoslav Brkić, dr. med., spec. epidemiologije.

Predavanje je održano s ciljem da se lokalno stanovništvo upozori na rizik koji donosi ubod krpelja. Sudionicima predavanja objašnjeno je na koji način se može zaštiti od uboda krpelja i što učiniti kada dođe do uboda krpelja.  Posebna pozornost bila je na dvije najčešće bolesti koje prenose krpelji: Lyme borelioza i krpeljni meningoencefalitisje, na koji način se lijeće spomenute bolesti i koji su simptomi.

Predavanje je dio suradnje Fonda i Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kako bi se lokalnom stanovništvu skrenula pozornost na mogućnost zaraze bolestima čiji su prinosnici krpelji budući da je područje Sisačko-moslavačke županije bogato šumama. Fond i Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije nastaviti će održavati predavanja kako bi lokalno stanovništvo upoznalo bolestima i rizicima sa kojima se susreću na području Općine Dvor.

hrCroatian
Skip to content