U Info centru održano predavanje o pravilnoj prehrani u sprječavanju nastanka kroničnih nezaraznih bolesti

U Info centru o radioaktivnom otpadu u Dvoru 10. svibnja održano je predavanje o važnosti pravilne prehrane u sprječavanju nastanka kroničnih nezaraznih bolesti. Predavanje su održali stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Bojana Hrvoić, mag. sanit. ing. i Josip Martek, mag. sanit. ing. a predavanju su prisustvovali i učenici Eko grupe iz Osnovne škole Dvor.

Kronične nezarazne bolesti predstavljaju jedan od vodećih zdravstvenih problema današnjice. Predavanje je održano s ciljem da se lokalno stanovništvo upozori na vodeće kronične nezarazne bolesti – kardiovaskularne, maligne, dijabetes i kronične plućne bolesti koje mogu biti opasne po zdravlje ljudi. Sudionicima predavanja objašnjena je važnosti pravilne prehrane i njezine uloge u prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti. Porastu pojedinih kroničnih nezaraznih bolesti svakako pridonose i štetne navike kao nepravilna prehrana.

Predavanje je dio suradnje Fonda i Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kako bi se lokalnom stanovništvu skrenula pozornost na važnosti pravilne prehrane nastajanju kroničnih nezaraznih bolesti.

hrCroatian

Korištenjem stranice Fond za financiranje razgradnje NEK pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne. Uporaba ‘kolačića’ (Cookie policy)

Skip to content