U Info centru održano predavanje o pravilnoj prehrani u sprječavanju nastanka kroničnih nezaraznih bolesti

U Info centru o radioaktivnom otpadu u Dvoru 10. svibnja održano je predavanje o važnosti pravilne prehrane u sprječavanju nastanka kroničnih nezaraznih bolesti. Predavanje su održali stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Bojana Hrvoić, mag. sanit. ing. i Josip Martek, mag. sanit. ing. a predavanju su prisustvovali i učenici Eko grupe iz Osnovne škole Dvor.

Kronične nezarazne bolesti predstavljaju jedan od vodećih zdravstvenih problema današnjice. Predavanje je održano s ciljem da se lokalno stanovništvo upozori na vodeće kronične nezarazne bolesti – kardiovaskularne, maligne, dijabetes i kronične plućne bolesti koje mogu biti opasne po zdravlje ljudi. Sudionicima predavanja objašnjena je važnosti pravilne prehrane i njezine uloge u prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti. Porastu pojedinih kroničnih nezaraznih bolesti svakako pridonose i štetne navike kao nepravilna prehrana.

Predavanje je dio suradnje Fonda i Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kako bi se lokalnom stanovništvu skrenula pozornost na važnosti pravilne prehrane nastajanju kroničnih nezaraznih bolesti.

hrCroatian
Skip to content